Planlegger du læring til høsten? KOMMUNIKASJON OG SELVLEDELSE er et bra sted å starte
Studier Om oss Kurs Coachpool Historier FAQ Gratis råd Innlogging

Dårlig tid, dårlig økonomi? Her er noen råd som kan hjelpe deg

Jeg står på kjøkkenet og lager middag med lyden av lekende barn i bakgrunnen, telysene er tent og gjør det lunt inne samtidig som regnet plasker på vinduene…. Det er lite tvil om at høsten er i anmarsj. 

Øynene sveiper bortom kjøkkenbordet, der står PC’n og jeg kjenner klumpen i mellomgulvet vibrere litt ekstra… Jeg skal sjekke den i kveld, vet det er regninger som må betales, lurer på hva siste renteøkning utgjør på boliglånet vårt, har jeg klart å betale alle regninger i tide, eller er det en purring eller to? Kanskje en inkassosak? 

Middagen koker på komfyren mens tankene koker i hodet: Hva gjør jeg med middag fremover om matprisene fortsetter å stige, jeg må planlegge bedre. Bompengeavgiften kom i dag, må jeg begynne å ta offentlig transport, hvordan vil det gå med en i barnehage og en på skole… de må leveres, hvor lang tid vil dette ta, vil det gå utover jobben, vil jeg miste den, da har vi ikke penger til å betale lånet vårt og vi blir kastet på gaten. Nei, vi bor i Norge så vi blir ikke kastet på gaten, men jeg har sett «Petter-der ingen vil bo». Hjelp - barna mine vil vokse opp med narkomane og kriminelle som nærmeste nabo. 

Dette orker jeg ikke, går bort og legger vekk PC,n. Prokrastineringen er et faktum. 

Kvikkfiks nå? 

Prokrastinering er ikke den største utfordringen her. Det er hjernens evne til å lage historier, og det at kroppen ikke vet forskjell på hva som er en tanke og hva som faktisk skjer, ergo samme fysiske reaksjoner selv om tingene ikke har skjedd, de er «bare» tenkt. 

Fortsetter du sånn vil nattesøvnen forsvinne sakte men sikkert, og bekymringene som aldri blir noe av (om du tar tak i dem med en gang) vil styre deg inn i et hamsterhjul du ikke ønsker å være i. Så hvor begynner du? 

Det finnes ingen kvikkfiks, det er ikke mulig å tenke deg lykkelig bare ved å snakke positivt til deg selv. Det som imidlertid er mulig er å endre tankene som kommer i det du ser bort på PC’n, og det er noe av det du lærer hos SCALA. 

Dårlig tid, dårlig råd...

Mange som snakker med oss i SCALA er usikre på økonomien sin fremover, og mange har det litt for travelt på jobb.

Kurs og kompetanseheving er noe de ønsker seg, men ikke helt ser hvordan de skal prioritere.

De som har bestemt seg, de finner en vei uansett. Sånn har det alltid vært, uavhengig av turbulente tider.

Her er noen tips til deg som vet at du VIL, og gjerne vil FÅ DET TIL. 

📌 Først og fremst, vi kan med hånden på hjertet si, etter å ha utdannet utallige mennesker i snart 20 år; du kommer aldri til å angre på kurs i kommunikasjon og coaching. 

📌 Snakk med oss om å få kurset dekket av arbeidsgiver, hva vi kan tilby av delbetaling eller økonomiske insentiver.

📌
 Vit at du i løpet av kurset får økt selvinnsikt som kan gi deg mulighet til ekte valg, ønsket endring og riktige mål for deg. Skal du oppnå noe nytt, må du gjøre noe nytt. 

📌 Vit at du – når du lærer å kommunisere enda bedre – kan få bedre resultater på jobb, du ser flere løsninger, mindre konflikter, og du skaper vekst og trivsel med mer klarhet enn før. 


Økonomiske tips fra våre deltakere

Billig ferie og vips sparte jeg masse penger som kunne brukes på Trinn 1. I tillegg sparte jeg litt ekstra fra 3 månedslønner.

Jeg brukte penger som jeg hadde spart opp over lengre tid. Vel verdt investeringen!

Jeg ønsket meg pengegaver da jeg fylte rundt år, og til jul. Det løste seg og jeg har ikke angret et sekund.
 

Hva om du…

😀Hva om du dropper høstferien eller tar en billigere sommerferie?
😀 Hva om du beholder iPhone’n din ett år til?
😀 Hva om du venter med å pusse opp stua?
😀 Hva om du bruker skiutstyret en sesong til? 

-        Jeg hadde sett meg ut et dyrt, flott kjøkken da jeg skulle pusse opp. Jeg valgte et rimeligere kjøkken og fikk råd til både kjøkken og studium! Det er SÅ verdt det!  

-        Jeg nådde punktet “Nå er det nok!” og meldte meg på! Der og da tenkte jeg at økonomisk MÅ det bare ordne seg! Det gjorde det med omprioritering. Dette ble et valg og et vendepunkt i livet som ikke kan måles i penger. 


Kan du selge ting du ikke trenger lenger?

Sportsutstyr, barnevogner som ikke er i bruk, dressen som er for liten, skoene som nesten ikke er brukt, den dyre veska som var et impulskjøp, dataspill, kunst.
Det er både lett og smart å selge brukte ting i dag. 

Du som kan dekke studieavgiften men ikke har tid; hva skal til for at du får frigjort den tiden?
Kan du delegere, utsette, jobbe smartere…? 

Dette er tips til deg som har bestemt deg for å finne muligheten til å studere Kommunikasjon og selvledelse. Vi er alle ulike. Hvilke ideer fikk du til hvordan du kan finne en løsning? 

Noen ganger trenger vi klare tanker og motivasjon for å ta en god beslutning.
Vil du å snakke med oss om økonomi, innhold, fremtid, resultater? 

Ta kontakt med oss, det blir uansett en hyggelig samtale som gjør deg i stand til å ta gode valg for deg.

Kanskje du "bare" trenger noen å snakke med, for å "fjerne virus og omprogrammere harddisken din", kanskje du lenge har tenkt at du vil "noe mer" og vil vite hva kurs kan gjøre for deg. Mange muligheter. Snakk med oss om det.

[email protected]

Tel: 40437000

 

Close

Uforpliktende forespørsel om coaching

I kommentarfeltet kan du skrive litt om tema om du ønsker, hvor du bor eller annen relevant info.
Vi kontakter deg innen 2 arbeidsdager.
Du kan også ringe oss direkte på 4043 7000