Planlegger du læring til høsten? KOMMUNIKASJON OG SELVLEDELSE er et bra sted å starte
Studier Om oss Kurs Coachpool Historier FAQ Gratis råd Innlogging

Det er vel lett å bli coach?

En coach-utdannelse som jeg kunne få god nytte av som både foredragsholder og 1-1 veileder, det hadde jeg tenkt på lenge. Jeg har lang erfaring og mye utdanning. Da jeg leste om en ny Norsk Standard for coacher, ble det enda mer interessant. Jeg er opptatt av kvalitet, godkjenninger, og ville ha en skole med fysisk oppmøte, jeg vet hvordan jeg lærer best.

Ja ja, tenkte jeg – dette blir «piece of cake», for hvor krevende er det å bli coach da?! Mange har jo blitt det bare ved å ta et nettkurs, så hvor vanskelig kan det være?!

Så feil kan man ta! Jeg vil påstå at nettkurs ikke er nok for å bli en god coach…

I skrivende stund er jeg litt over halvveis i studiet, er midt i en krevende modelleringsoppgave, og en coachingprosess.
Allerede første dag på skolen forsto jeg at denne utdannelsen var mer krevende enn jeg hadde forestilt meg. Jeg innså at jeg må jobbe med meg selv før jeg kan coache andre.

Innsikt og trygghet

Innsikt i meg selv og den utviklingen jeg har opplevd er helt magisk! Jeg har omfavnet modeller, teknikker og øvelser med hele meg. Dette kan jeg ta med meg og gi videre til andre, ved å bruke et solid faglig grunnlag som sertifisert NLP coach. En anerkjent sertifisering som gir meg stor trygghet i videre arbeid.

Midt i tredje samling ble erfaringen og refleksjonene til et dikt til mine fantastiske medstudenter, og det herlige teamet vi har rundt oss på SCALA! For det samholdet, tilliten, åpenheten, og ærligheten vi har sammen, gjøre denne reisen til noe så mye større enn meg selv!

«Et studie fra 0 til 100 i vekst og selvutvikling»

Å starte på studie for å bli coach,
møtte jeg med en enkel approach!
Med en tanke som sa at dette ble lett,
må jeg nå innrømme at ikke var rett!

Trinn én startet med første leksjon,
i både selvledelse og kommunikasjon.
Vi øvde på VAKOG og submodaliteter,
metoder, teknikker, og hva det nå heter!

Vi kom oss gjennom historie og metafor,
besto eksamener, og gleden var stor!
Det var ikke tid for pause og ro,
for brått var det oppstart og vipps «Hei trinn to!»

Nå var det tid for coaching og modellering,
strategier, verdier, og TOTE elisitering.
Vi deler historier rått og ekte fra vårt indre,
og det koster svette og tårer, intet mindre!

Med tiden har vi gått i fra klasse til lag,
som heier på hverandre hver eneste dag!
Vi lærer metaprogrammer og coache i team,
utviklingen viser at vi er i en magisk steam!

Å stille spørsmål og avdekke coachee sine mål,
krever kalibrering, pacing, leading og rappor(t)!
Man tror jo at andre kan gjøre alt så mye bedre,
men hvem er «man» som kan alt? Si JEG i stedet!

Samholdet vi studenter på SCALA har fått,
vi har delt og lyttet – vi har klemt og grått!
Trenere som gir oss all kunnskap for å bli,
Sertifiserte coacher – det er ikke mer å si!

 

Tusen takk til Rowena von Ohle for deling av både historie og dikt.
Foto: Liss-Hege Eriksen

Du som vil vite mer om studiet, les om Trinn 1 Kommunikasjon og selvledelse, eller kontakt oss direkte.
Vi gleder oss til å snakke med deg, så du kan få svar på hva som er riktig for deg. Noen tar hele utdanningen, som Rowena, noen tar Trinn 1 for sin egen del, for å nå et mål, bli bedre i jobben eller andre grunner.
[email protected] 
tel: 404 37 000

Close

Uforpliktende forespørsel om coaching

I kommentarfeltet kan du skrive litt om tema om du ønsker, hvor du bor eller annen relevant info.
Vi kontakter deg innen 2 arbeidsdager.
Du kan også ringe oss direkte på 4043 7000