💥 Gratis minikurs i 4 byer: Bergen, Trondheim, Lillestrøm, Ålesund
Artikler og historier Studier Oversikt alle tilbud Om oss Gratis veiledning Innlogging

Jeg ble en god mamma igjen!

Har du noen gang kjent på det, at du som mamma (eller pappa) ikke strekker til, at du ikke er til stede, at det føles som en stor virvelvind på innsiden.

Tiden, oppgavene, jobben, fritiden, familien, alle andre, du, dine behov, dine ønsker, andres behov, andres ønsker, andres forventninger, dine krav og dine forventninger til både deg selv og de rundt deg.
Kvernende tanker, ingen lys i tunnelen, bare kaos.

  

Alt ble mørkt, jeg var ikke meg selv, og ikke den mammaen jeg ønsket å være

 

Det sies at du ikke får mer enn du klarer å håndtere… Denne påstanden har jeg hatt vanskelig for å forstå og akseptere. Det sies også at alt som skjer gir oss læring og/eller at vi kommer sterkere ut av det. Det tror jeg på, men når kaoset i hodet er blitt overveldende og destruktivt, da er det ikke lett å se det slik…

Uten at jeg oppdaget det hadde mine egne tanker sendt meg i en destruktiv spiral, alt føltes vondt og håpløst.

Det var til slutt den påtrengende følelsen av at jeg ikke klarte å være den mammaen jeg ønsket å være, klarte ikke være til stede (mentalt), klarte ikke å smile, orket ingenting, det var som om jeg bodde i et hull det føltes umulig å komme opp fra. Jeg var sint og irritert, og alt dette gikk utover mine barn, mann, og så klart meg selv - helsemessig.

 

Sett på din egen oksygenmaske først!

 

Den sterke opplevelsen av at jeg ikke var mentalt tilstede for barna, trigget meg til å melde meg på trinn 1 hos MetaResource i Lillestrøm. Det var som en magnet dro meg mot coachutdanningen, i ettertid har jeg jo skjønt at det er underbevisstheten min som sendte meg en invitasjon til å faktisk ta grep. Jeg hadde i flere år hørt om studiet i selvledelse og kommunikasjon og hvor effektive de mentale verktøyene er.

Kristin som driver MetaResource kjente jeg gjennom et gründernettverk, samt felles kjente, og hadde fulgt med på tilbudene deres en stund.

Jeg tok en god prat med Kristin og ble trygg på at jeg ville melde meg på. Det ble starten på min mentale reise.

Tidligere har jeg gjort alt for å hjelpe alle andre, men nå innså jeg at det var meg selv som trengte hjelp og pleie, nå måtte jeg rett og slett å sette oksygenmaska på meg selv, og hjelpe meg selv først.

 

1, 2, 3 lett som bare det…

Nå er jeg inne på trinn 2 av coachutdanningen. Jeg var rett og slett så egoistisk at jeg tok en oksygenmaske til etter trinn 1. Jeg trengte mer, jeg ønsket mer, det har gjort godt og det har gjort vondt, men på en bearbeidende god måte. En nødvendighet for min mentale reise.

Det som har forbløffet meg er hvor fantastisk effektive disse coachende teknikkene er, både på meg selv, men også når jeg har praktisert dem på medelever (og noen familiemedlemmer).

 

Tenke det, ville det, GJØRE det

 

Studiet handler ikke om å «tenke positive tanker, så blir alt bra». Det er ikke sånn det funker, det er ikke så lett. Men det er enkelt når du GJØR.

Visste du at vi blir hva vi mater tankene våre med? Er det negative tanker vil det påvirke hvordan vi tenker om oss selv, om andre, hvordan vi agerer og håndterer oss selv og omverdenen.

Dersom vi derimot mater hjernen med positive tanker, ja da er det nettopp det som skjer, vi lar tankene våre fylles med glede, positivitet, håp, som igjen påvirker fysiologien vår, vi blir gladere, roligere, mer tilstede. Vi fyller oss opp med gode ressurser, i stedet for å bryte oss selv ned.

Hjernen vår er utrolig tilpasningsdyktig, og med effektive teknikker, positivt selvsnakk, pust og å tillate litt ro, vil du kunne snu tanker, troer, uønsket atferd, få mer av hva du ønsker - fortere enn du aner… Endring behøver nemlig ikke ta lang tid!

 

Fra bad mama til happy mama, og ro i sjela

 

Den mentale reisen slutter ikke her for min del, for dette har virkelig åpnet opp min nysgjerrighet på så mange områder. Jeg ser at mentaltreningen og verktøyene allerede har gjort mye for meg selv mentalt og helhetlig, og påvirket harmonien med barna. Jeg er klar til å ta tak i ting igjen, til å være sosial igjen, til å stråle i jobben igjen…

 

Den mentale reisen har hatt dominoeffekter, både hvordan stressnivået har gått ned, jeg har fått struktur på områder som tidligere har vært kaos, jeg har fått bedre forståelse av både meg selv og hvordan andre mennesker fungerer.

 

Nå har jeg innsikt i og kunnskap om hvordan vi mennesker både tenker og handler forskjellig. Fått større forståelse for barna mine, og viktigheten av at jeg av og til må ha ulik atferd med mine tre sønner, de er tross alt tre helt ulike individer.

 

Jeg har fått et helt nytt syn på verden, og at vi alle ser den gjennom ulike øyne.

Alt dette har virkelig gjort meg til en bedre utgave av meg selv, både som mamma, naprapat, venn og kone.

 

Takk til alle som har støttet meg både før, under og nå på den nye ferden videre, det har betydd utrolig mye. 

 - Monica Aschim

MetaResource endrer navn til SCALA – Scandinavian coaching and leadership academy.
Tilbudet er fortsatt grunnleggende coachutdanning i tre trinn, hvorav det første handler om selvledelse og kommunikasjon.
SCALA setter opp studier i flere byer fra våren 2022.

Det starter med trinn 1 her.

Velkommen til oss! Hvordan blir DIN historie?

Close

Uforpliktende forespørsel om coaching

I kommentarfeltet kan du skrive litt om tema om du ønsker, hvor du bor eller annen relevant info.
Vi kontakter deg innen 2 arbeidsdager.
Du kan også ringe oss direkte på 4043 7000