Kommunikasjon og selvledelse - rustet for fremtiden
Artikler og historier Studier Oversikt alle tilbud Om oss Vanlige spørsmål Gratis råd Innlogging

Når drømmejobben blir et mareritt

Hva er det som gjør at så mange blir utslitt og utbrent? Hva gjør at vi velger det som er mindre enn bra for oss? Hvordan kan vi sørge for at færre mennesker blir syke, deprimerte og utslitte? 


Endelig drømmejobben

Hun trodde virkelig at hun hadde landet drømmejobben. 

Det hadde vært en lang prosess. Utsettelser, forsinkelser, vurderinger. Kanskje burde hun ha stoppet opp litt, stilt spørsmål allerede da, både til arbeidsgiver men mest til seg selv. 

 

Muligheten var altfor spennende til å la passere og til slutt endte hun opp med å få jobben. Hun var verdens lykkeligste.

 

Lykken tok slutt etter bare 3 uker. Hun gikk i bakken rett foran sjefen sin og måtte hentes med ambulanse. Ingenting alvorlig. Men...
Fra den dagen ble hun sett på som svak og skjør av sjefen. Det kom til uttrykk gjennom skuffelse over at hun ikke levde opp til de forventningene som hadde ligget til grunn for ansettelsen.

 

Sjokkert og søkende

 

Responsen og behandlingen hun fikk av sjefen sjokkerte henne dypt og tærte på selvfølelsen. Samtidig begynte hun å søke etter den bakenforliggende årsaken til hvorfor hun hadde fått et sammenbrudd. 


Drømmejobben ble et mareritt og hun tok et tøft valg om å slutte etter nesten 2 år. Det føltes som et nederlag og var samtidig en lettelse. 

 

Ville finne overskudd, fant nytt liv

 

Da hun sa opp var hun godt i gang med en utdannelse til å bli coach. Det var en reise som startet mest for å hjelpe seg selv til å få tilbake livsgleden og overskuddet hun savnet i livet. 


Det utviklet seg til en mulighet til å kunne hjelpe andre ut av sine utfordringer.

 

Bevisste valg


Nå er det gått 5 år siden smellen og jeg er på god vei til å ha drømmejobben. Den historien du nettopp har lest er min egen, og bakgrunnen for hvorfor jeg har kommet hit jeg er i dag.

Det har vært en lang, lærerik og tøff reise som har krevd mye av meg for å stå i de valgene jeg har tatt i de siste årene.

 

I dag klarte jeg å knytte alle trådene sammen og forsto endelig årsaken til at det ble som det ble. For det handler ikke om å være overarbeidet eller å ha for lange dager. 

 

Det handler om noe mye mer grunnleggende enn det.

 

I alt for mange år levde jeg et liv som jeg trodde alle forventet at jeg skulle leve.
Jeg trodde det var mine egne forventninger også. Jeg hadde en god jobb innenfor regnskap og ble etterhvert forfremmet til leder. Jeg klatret raskt på karrierestigen. 

Samtidig fant jeg meg liksom aldri helt til rette i noen av jobbene. 

 

Jeg levde et liv som ikke var autentisk

 

Jeg skjønner det nå. Kanskje du kan kjenne deg igjen.

Når du lever et liv som stadig går på tvers av dine egne grunnholdninger og verdier vil det til slutt si stopp og kroppen sier ifra.
Ofte forkjølet, kraftige hodepiner, konstant trøtt, lite energi, dårlig humør… Listen kan gjøres  veldig lang når hodet velger noe som egentlig ikke er bra. 


Autentisk

 

På en konferanse nylig skulle jeg skrive ett ord for å beskrive meg og den jeg ønsker å være. Ordet AUTENTISK dukket opp fra mitt dypeste indre. 

 

Dette ordet favner så mye mer enn bare det å være uperfekt. Når jeg nå tar valg basert på mine egne, ekte verdier lever jeg et liv som er autentisk. Jeg er meg selv fullt og helt. 

 

Hva kan du gjøre for å finne ut om du selv er autentisk?
Still deg selv disse spørsmålene, skriv dem ned på papir. 

 

  • Hva er viktig for deg?
  • Hva mer er viktig for deg? (Still dette spørsmålet så mange ganger du trenger)
  • Hvorfor er det viktig?
  • Er det viktig for deg selv eller noen andre?

 

Fikk du klarhet? Vil du ha hjelp til å finne ut mer om hvordan du kan forstå mer og bli enda mer autentisk enn du er i dag?  

7 tips til å gi litt mer f***. 
Det handler ikke om å gi blaffen, tvert i mot. 

 

FÅ 7 TIPS HER

 

 

Torbjørg Thim

Close

Uforpliktende forespørsel om coaching

I kommentarfeltet kan du skrive litt om tema om du ønsker, hvor du bor eller annen relevant info.
Vi kontakter deg innen 2 arbeidsdager.
Du kan også ringe oss direkte på 4043 7000