Kommunikasjon og selvledelse - rustet for fremtiden
Studier Oversikt tilbud Artikler og historier Ofte stilte spørsmål Om oss Gratis råd Innlogging

Slik får du resultater med mental trening i hverdagen

Jobber du med rekruttering, salg, HR eller undervisning?

Anne Helmerstuen har bakgrunn fra HR og er profesjonell rekrutterer, samt at hun underviser i mental trening (NLP) hos SCALA.  I tillegg holder hun seg faglig oppdatert og assisterer på internasjonale kurs hos Dr. Richard Bandler som er en av skaperne av NLP. Dette er en del av verktøyene som inngår i en utdanning i kommunikasjon, selvledelse og coaching. 

Bli kjent med Anne og forstå hvor brukervennlig NLP er i hverdagen:

Jeg startet med NLP i 2005, og med flere påfølgende kurs og oppdateringer, er NLP nå en del av hverdagen min, både privat og i business. Det er blitt en grunnleggende del i min holdning til meg selv og omverden, hvordan jeg opplever, aksepterer og responderer på situasjoner og kommunikasjonen. Det gir meg ro og mer overskudd til å takle situasjoner og mennesker omkring meg.

 


NLP i undervisning

Når jeg underviser i NLP bruker jeg naturligvis faget 100%, i forhold til å gi forståelsen og læringen videre. Jeg benytter også NLP teknikkene i selve undervisningen: Jeg tar blant annet hensyn til deltakernes preferense i forhold til læringsstil (ønsker de å SE, HØRE eller GJØRE). Om du ikke er kjent med din egen stil, så er det noe av det første du lærer.
Dette er en veldig liten del av NLP og alle de parametre som foregår i hjernen vår og som vi med fordel kan ta hensyn til i vår kommunikasjon.

NLP i salg, HR og rekruttering

Jeg har lang erfaring med HR og jobber til daglig med rekruttering. Her bruker jeg også NLP som en selvfølgelig del av min kommunikasjon og kontakt med både kunder og kandidater.

Det å skape og opprettholde god kontakt er i første omgang det viktigste. Vi er alle gode til å få god kontakt med de personer som ligner oss selv, men utfordringen er å få samme gode kontakt med de som er helt annerledes.

Hvorfor skal ikke de også ha muligheten til å forstå meg på beste måten? Jeg kan ikke endre dem – derfor endrer jeg LITT på måten JEG kommuniserer.
Hvis en person snakker engelsk til meg – svarer jeg jo ikke på fransk, men på samme språk.

Det er det samme med NLP. Jeg lytter og ser hvordan de snakker og hvilken kroppsholdning folk har, og nærmer meg litt den samme måten – naturligvis uten at det virker merkelig eller kunstig.

I salg er NLP et godt verktøy. IKKE for at vi skal manipulere mennesker til noe de ikke ønsker eller har behov for. Jeg står inne for et høyt nivå av etiske og moralske verdier, og når du ønsker å lære NLP, oppfordrer jeg deg å forsikre deg om at skolen du velger gjør det samme.

NLP er et godt verktøy til salg, da vi kan stille bedre spørsmål til hva som ønskes og hva behovet er, og forklare det i forhold til mottakerens preferense og bilde av verden.

Hva og hvor er «salg»?

Jeg opplever at «salg» foregår overalt, også når jeg forklarer en idé, en holdning eller lærer bort noe. For at mottakeren skal være åpen for å lytte for deretter å selv vurdere verdien og interessen, krever det at jeg kan informere på en måte som gjør at personen VIL lytte og overveie.

Vi bruker alle sanser i kommunikasjon, og med ulik tyngde.

Når jeg snakker med potensielle kandidater via telefonen, har jeg bare informasjon gjennom hørsel. Jeg lytter til hvordan personen snakker og hvilken type ord som brukes.

Er det langsomt, raskt, med pauser, høyt eller lavt tonefall og hvilke typer ord hører jeg; bilde-ord, hørselsord, følelsesord.
Jeg lytter også til om personen snakker om det er noe som ønskes å unngå – eller oppnå, og tilpasser hvordan jeg snakker med personen for dermed å oppnå bedre kontakt og på beste måte overlevere den info jeg ville.
NÅ kan personen bedre SELV vurdere om dette er en mulighet eller ei, nå når all info er mottatt.

 

Kroppsspråk

Når jeg har personlige møter, benytter jeg meg også av de informasjonene jeg ser; blant annet kroppsholdning og ansiktsmimikk.
Ikke at jeg vil etterlikne personen, men informasjonen jeg oppfatter gjør at jeg kan møte dem på den måten de er.

For eksempel, hvis du sitter stille og rolig med ben og armer, gjør jeg det samme – hvis du gestikulerer mer, har jeg også mer bevegelse. Dette bidrar til at du slapper av, vi oppnår en større grad av god kjemi som igjen skaper godt grunnlag til en samtale/diskusjon og vi kan forstå hverandres meninger eller holdninger.

Noen mennesker sier typisk at «jeg er som jeg er» og tror ikke at de kan påvirke sin verbale eller non-verbale kommunikasjon.

Det viktigste er at du spør deg selv OM du vil ha bedre kontakt med mennesker som er litt annerledes enn deg? OM du ønsker å oppnå bedre utbytte for begge parter? Det er opp til deg.

 

Om du er nysgjerrig på å lære mer om kommunikasjon og NLP som et verktøy alle vil ha glede av, kan du enten ta en samtale med oss på 40437000 eller 91646695, eller du kan sende oss en e-post så tar vi kontakt, eller du kan lese mer om NLP og hva det er her.

Møt Anne og andre dyktige trenere og formidlere, finn ut hvor og når neste grunnkurs starter: Kommunikasjon og selvledelse (NLP Practitioner)


Bli kjent med Anne Helmerstuen her

 

 

 

Close

Uforpliktende forespørsel om coaching

I kommentarfeltet kan du skrive litt om tema om du ønsker, hvor du bor eller annen relevant info.
Vi kontakter deg innen 2 arbeidsdager.
Du kan også ringe oss direkte på 4043 7000