Stemmen din er et viktig verktøy. Bruker du den bevisst?


Trygg og naturlig med god stemmebruk i formidling.


Gry Sandland mistet stemmen i 20-årene etter å ha brukt den feil. Da utdannet hun seg til logoped og har jobbet i 25 år med stemmebruk og pust. Et kurs med Gry er morsomt, inspirerende og lærerikt. 

 Tirsdag 28. mai kl. 09:00 - 12:00

Lillestrøm sentrum.
⭐ Pris kr. 2.490,- 

Du som vil styrke din formidling med fokus på stemmebruk og kroppsspråk, slik at du fremstår med økt selvtillit, tyngde, varm autoritet og engasjement for større innflytelse og gjennomslagskraft.

Kurset er teori- og erfaringsbasert. Det blir undervisning, praktiske øvelser og felles refleksjon relatert til pust, stemmebruk og kroppsspråk.

Du lærer å:

 • Bli mer bevisst på hvorfor avspent kropp, dyp pust og god stemmebruk er viktig som leder, i møter/presentasjoner, i coaching og undervisning
 • Snakke på god utpust, så stemmen din har en retning ut i rommet til dine lyttere
 • Bruke stemmen effektivt, så du møter dine kunder,  samarbeidspartnere, publikum eller klienter med varm autoritet, selvtillit, engasjement og tilstedeværelse
 • Utelate fyllord (eh, uh, ikke sant, uhm, lissom) som ikke gir noe av verdi til en meningsfull kommunikasjon
 • Bevege folk følelsesmessig så de husker deg i lang tid etterpå
 • Fremstå trygg, naturlig og troverdig
 • Bruke naturlige pauser
 • Snakke i passe taletempo 

Etter kurset får du en refleksjonsoppgave der du vil lære enda mer om deg selv, samt mulighet for en egen samtale med Gry. 

Ja, jeg vil være med 28. mai

Hvem passer kurset for?

Du som på jobb og privat er avhengig av å kommunisere godt og som ønsker å fremstå med styrket tillit og troverdighet og økt gjennomslagskraft i coaching, til et publikum eller andre en til en samtaler. Kjenner du deg igjen i følgende er kurset definitivt for deg:

 • Jeg har et forbedringspotensiale når det gjelder formidling
 • Jeg høres ung ut. Det er vanskelig å bli tatt seriøst i min coach- eller lederrolle
 • Det er tørt i halsen og jeg blir ofte kremtete og grumsete i halsen når jeg coacher eller underviser
 • Jeg skulle gjerne fremstått med større selvtillit, varme og engasjement
 • Jeg skulle hatt en mer bærekraftig stemme
 • Jeg bruker flere fyllord enn jeg liker
 • Jeg liker ikke å snakke til mange
 • Jeg snakker lavt og mumlete
 • Jeg snakker fort på inn og utpust
 • Mitt innhold er bra, men folk lytter ikke likevel
 • Jeg kan høres litt skarp ut
 • Folk ber meg snakke høyere og gjenta

Til deg som har coachutdanning eller coachende lederskap.

Vi må møte klienten der denne er. Du som er coach, eller på vei til å bli det, vet det. Her får du mer spesifikk kunnskap som vil gjøre deg enda tydeligere og tryggere i coaching.
En coachingstemme må være fleksibel. Det betyr at stemmen må gjenspeile intensjonen.

En coach bør derfor kjenne til både bryststemmen, mellomstemmen og hodestemmen. Alle disse stemmer hører hjemme i coaching.

Bryststemmen skaper følelse av trygghet, en varm autoritet, tillit – at man er en person som det er trygt å lene seg til og åpne seg for. Taletempo går ned ved bruk av bryststemme og skaper trygghet.

Mellomstemmen gir følelse av optimisme, engasjement, håp.

Hodestemmen fremmer glede og omsorg. (Den vi trøster med når et barn kommer gråtende med skrubbsår på kneet)

Dette lærer du på kurset, du får eksempler, og du får teste det ut selv.

SCALA academy henter inn eksperter

Gry Sandland

Gry Sandland har embets-studie i logopedi og skrev om stemmebruk i sin hovedfagsoppgave. Hun har vært opptatt av talestemmen, kroppsspråk og presentasjon siden hun var liten. Fra hun i norsktimen på skolen snakket så lavt at ingen hørte henne, til hun mistet stemmen i 20-årene fordi hun snakket for sterkt og lyst samtidig. Med bakgrunn fra teater, revy og aerobicinstruktør, påvirket det hennes interesse for troverdige talestemmer og førte henne videre til logopedistudiet. Nå har hun drevet eget firma (Sentrum Logopedi) i 25 år.

Gry holder kurs og foredrag og hjelper ledere, lærere, selgere, foredragsholdere og andre som skal fremme sitt budskap til å bli bevisst effektiv stemmebruk så de kan fremstå mer trygge, engasjerende og inspirerende i samtaler eller overfor et publikum. 

Blant hennes kunder finner du Ringnes, Kripos, Norges Idrettshøyskole, Hiort advokatfirma, m.fl. Hun blir benyttet som stemmeekspert i flere medier. 

Ja! Påmelding 28. mai

Utdrag fra Gry's referanser:

Gry holdt et eksepsjonelt bra foredrag om hvordan man kan skape en overbevisende fremføring med større fokus på god stemmebruk og kroppsspråk. Gry ga masse av seg selv i foredraget. Med godt faglig innhold formidlet med humor og eksempler fra virkeligheten lo vi så vi nesten datt av stolen. Fantastisk bra, Gry! Anbefales!

 

Alle som driver med mennesker og kommunikasjon burde ha kunnskap om stemmebruk. Gry som har hatt foredrag med oss, ga veldig gode, praktiske oppgave som vi kan bruke og ta med hjem. Det var veldig nyttig. Alle burde vært her! 

 

00VELKOMMEN TIL KURS

TIRSDAG 28. MAI
KL. 09:00 - 12:00

En halv dags investering i din kommunikasjon.
Pris kr. 2.450,- 

PÅMELDING

Samarbeid

"Hun der vil studentene våre elske å lære av". Pia og Kristin så på hverandre og visste at vi hadde funnet vår neste kursholder. Vi var på et seminar og falt for formidlingen til Gry Sandland. Det var interessant, underholdende og engasjerende, og nå er det din tur!

Etter å ha blitt kjent med Gry gjennom fine planleggingssamtaler er vi så glade for å kunne presentere dette kurset for deg. 

Hva mer?

Du som er eller skal bli coach vet allerede hvor viktig stemmebruk er. Her får du kunnskap fra eksperten slik at du kan bli enda bedre til å bruke det som er ditt viktigste verktøy: Ordene dine pakket inn av stemmen din, med artikulasjon, hastighet, dybde, retning. 

Ikke bare i coaching, men når du holder kurs, webinarer, foredrag - online og fysisk. Eller tale i konfirmasjon og bryllup. Eller presentasjon til en potensiell kunde. 

Kurset vil telle som en del av Trinn 5 hos SCALA academy.

Angrefrist

Du har rett til å angre påmeldingen innen 14 dager etter påmelding, unntatt når det er mindre enn 14 dager til start.
Skriftlig avmelding kreves, i rett tid. 
Avmelding mer enn to uker før arrangementet belastes 50 % av avgiften. Ved avmelding denne dato eller senere belastes hele avgiften. Skriftlig melding må sendes [email protected] 

Ved sykdom kan plassen overdras til en annen person, kun etter avtale med SCALA

✅ Påmelding 28. mai kl. 09:00 - 12:00