OPPFRISKING (revisitt) for coach

Norsk Standard for kompetansekrav til coacher er vedtatt og lanseres januar 2023

Er tiden inne for å bli sertifisert coach nå?

Har du ikke tatt sertifisering som coach enda? Kanskje du ikke så hensikten med det da du tok din utdanning….?
Ser du at markedet for coaching øker raskt nå og kunne tenke deg å være med på oppturen, men så er det lenge siden du har praktisert faget?

Nå er tiden virkelig inne for å fullføre/oppdatere coachutdanningen din!

Norsk Standard for «kompetansekrav til Coach»  er endelig klar, og lanseres av Standard Norge januar 2023.

I løpet av 2023 kommer det i tillegg tre nye standarder som baseres på hoved-standarden som nå lanseres:
- krav til utdanning.
- krav til sertifisering.
- krav til firmaer som tilbyr coaching.

Placeholder Image

Mangler mye

Har tatt trinn 3 Coach
men har ingen eller få praksistimer og ingen eller få mentortimer. 

Placeholder Image

Er på vei

Har en del mentortimer og en del praksistimer, men det er over ett år siden og vil bli ferdig. 

Placeholder Image

Mangler litt

Har 125 praksistimer og 10 timer mentor, men ikke DNCF-sertifisering. 

Placeholder Image

Er coach

Jobber som coach, selvstendig eller i jobb/oppdrag, har ikke DNCF-sertifisering.

HVORFOR skal du ta REVISITT?

De siste 20 årene har det vært en stor økning i antall coacher som tilbyr sine tjenester i Norge. Da Coach (dessverre) ikke er en beskyttet tittel har utdanningen vært av ymse kvalitet, alt fra DNCF- sertifisering (en av de høyeste sertifiseringene vi har hatt og har i Norge), til en kort nettundervisning.
DNCF har i mange år jobbet for kvalitetssikring av bransjen vår, og endelig er første standard «kompetansekrav til Coach» klar for lansering januar 2023. 

Etterspørselen av coachingtjenester er økende både i det private men ikke minst i det offentlige og næringslivet generelt.  Flere og flere benytter seg av coachingtjenester i form av en-til-en coaching, i bedrifter, for ansatte, ledere, team, tilknytning til «inhouse-coacher» m.m.

De nye Norske Standardene som lanseres fremover med de nye kravene til hele bransjen vil være en kvalitetssikring av tilbydere av coachingtjenester, utdanning, sertifisering m.m. Det vil videre sikre at kundene vet at coachen de bruker innehar høy kompetanse.

Det vil derfor være viktig for deg som Coach å tilfredsstille de kravene som kommer til bransjen «så du ikke står igjen på perrongen når toget går.»

HVORDAN kommer du á jour med din utdanning som Coach?

De fleste som leser dette vil ha behov for å komme i mål!

Ut i fra den første standarden som er utarbeidet vet vi mye om hva kravene blir fremover, og ett av dem er at du som Coach til enhver tid skal være oppdatert på ditt fagfelt og du skal jevnlig både utøve coaching og tilegne deg ny forskning og læring.

Om det er mer enn et år siden du tok trinn 3, så sier kravene til DNCF at du må ta trinn 3 om igjen (revisitt) for å kunne gå opp til sertifisering.

DU trenger for å trene opp coachingferdighetene dine igjen, Og det er nettopp trening, trening, trening og tilbakemelding som er store deler av innholdet på trinn 3 hos SCALA.

NB! En revisitt egner seg også godt for deg som ikke har coachet på en stund og føler deg litt «rusten», enten du allerede er DNCF-sertifisert eller ikke. 

Muligheter og praktisk info

Vi kan ikke spå framtiden – vi kan si hva vi tror og håper er resultatet av standarden(e) som nå lanseres vil bli:

Sannsynligheten for at bedrifter, private, offentlige instanser etc. vil kreve at de coachene de bruker minimum må kvalifisere etter Norsk Standards nivå er stor. Det vil bety at aktører som kvalifiserer etter gjeldende standard(er) vil være de klart foretrukne i markedet for kundene.

Du vil gå på trinn 3 sammen med de som nå (eller tidligere) har tatt trinn 2, og det vil være forskjell på hvor dere er i prosessen, menneskelig og faglig, alt etter hvor lenge siden det er dere tok trinn 2/3, hvor mye- og hvor lenge siden du/dere har coachet. Det er vi i SCALA fullt klar over, og vi tilrettelegger derfor for hver enkelt student. Selv om det er en stund siden du har praktisert faget, så frykt ikke – det er litt som å sykle, du vingler litt i begynnelsen, men husker raskt hva du skal gjøre og «flyr» av gårde.

Er du klar for din vei til sertifisering nå?

Ønsker du mer informasjon, fyll ut skjemaet her så kontakter vi deg i løpet av kort tid så vi sammen finner den beste løsningen for deg.

Datoer for våren 2023:

2 vanlige moduler pluss bootcamp, totalt 16 dager

Modul 1 man-tor: 17. - 20. april
Modul 2+3. modul søn-søn: 7. - 14. mai (bootcamp)
Modul 4 tor-søn: 8. - 11. juni

Pris: Kr. 12.375,- for deg som har gått hos en DNCF-skole.

Pris for deg som kommer fra andre skoler: Kr. 24.750,- eller individuelt etter kartleggingssamtale.

Klikk her for kartlegging